همه چیز درباره روغن موتور

روغن موتور چیست:

داشتن موتوری سالم مستلزم استفاده از روغن موتور مناسب است. قطعات مکانیکی موتور با هم در تماس هستند و سایش و اصطکاک دارند. استفاده از روغن موتور سبب کاهش اصطکاک، حرارت و سایش میان اجزای موتور می‌شود. عدم استفاده از آن باعث خرابی قطعات خودرو شده و درنهایت موتور آسیب می‌بیند. به دلیل اینکه تعویض قطعات سخت و هزینه زیادی را به همراه دارد، پس بهتر است از روغن موتور با کیفیتی استفاده شود تا عمر موتور نیز افزایش یابد. در این مقاله قصد داریم به پرسش روغن موتور چیست پاسخ دهیم و انواع روغن موتورها را بشناسیم. تا انتها همراه ما باشید:

روغن چیست؟

روغن یکی از فرآورده‌های نفت خام است که دارای ساختار مولکولی هیدروکربنی می‌باشد.

موتور خودرو:

موتور یکی از اصلی‌ترین قطعات یک اتومبیل است که دارای قطعات مختلفی از جمله سیلندر، پیستون، سرسیلندر و قطعات مکمل دیگر بوده و مجموعه این قطعات که در کنار هم فعالیت دارند، نقش نیروی محرک اتومبیل‌ها را بر عهده دارند.

وظیفه اصلی روغن موتور:

وظیفه اصلی روغن موتور روان‌سازی و کاهش اصطکاک بین اجزای موتور است. هم‌چنین باعث جلوگیری از زنگ زدگی قطعات موتور، پاک کنندگی موتور، معلق سازی مواد حاصل از سایش قطعات، آب بندی موتور، محافظت از سطوح فلزی و جلوگیری از گرم شدن بیش از حد موتور خودرو خواهد شد. در مجموع همه عوامل فوق‌الذکر سبب افزایش کارایی و طول عمر موتور خودرو می‌شوند که اصلی‌ترین هدف استفاده از روغن موتور است.

انواع روغن موتور به تفکیک نحوه تولید روغن:

حال که با پاسخ پرسش روغن موتور چیست آشنا شدید بهتر است کمی درباره انواع روغن موتور صحبت کنیم. روغن مصرفی باید متناسب با موتور خودرو باشد. در غیر این صورت عملکرد موتور را با مشکل مواجه خواهند کرد.

در این قسمت قصد داریم انواع روغن موتور را به تفکیک نحوه تولید روغن بازگو نماییم:

  • روغن موتور تمام سنتتیک: این نوع روغن در آزمایشگاه و با مواد شیمیایی تولید می‌شود. خالص است و توان و کارکرد موتور را به حداکثر می‌رسانند. با مصرف این نوع روغن مصرف سوخت کاهش می‌یابد. البته هزینه این نوع روغن از سایر روغن‌ها بسیار بیشتر است.
  • روغن موتور نیمه سنتتیک: این روغن مخلوط روغن‌های تمام سنتتیک و مینرال است. محافظت خوبی از اجزای موتور دارد. دارای کارایی نسبتا خوبی است و قیمت کمتری نسبت به تمام سنتتیک دارد.
  • روغن مینرال(معمولی): پایه اصلی این روغن از نفت خام است. ترکیب روغن‌های پایه هیدروکربن، پلی اینترنال الفین و پلی آلفا الفین است. محافظت نسبتا خوبی دارد. قیمت پایینی دارد. اما از معایب آن این است که در دماهای خیلی بالا یا پایین عملکرد آن دچار مشکل می‌شود و کارایی خود را از دست می‌دهد. هم‌چنین پس از طی مسافتی طولانی در حدود 4000 کیلومتر باید تعویض گردد. بنابراین استفاده از آن به صرفه نیست.

از چه نوع روغنی استفاده کنیم:

حال که با انواع روغن موتور آشنا شدید؛ معیار انتخاب روغن موتور مناسب را نیز برای شما تشریح خواهیم کرد. کیفیت روغن موتور با دو شاخص قابل سنجش است: 1)استاندارد 2) ویسکوزیته

دو استاندارد مد نظر است که در روغن‌ها به کار می‌رود:

  • استاندارد API (American Petroleum Institute) توسط انجمن نفت آمریکا شاخص گذاری شده که برای موتور بنزینی حرف S و در کنار آن حروف A تا N و برای موتور دیزلی حرف C و در کنار آن A تا J استفاده می‌شود. هر چه حروف استفاده شده بالاتر باشد کیفیت روغن موتور بیشتر است.
  • استاندارد ACEA توسط انجمن خودروسازان اروپا نام‌گذاری شده که در کنار آن از حروف A تا E و اعداد 1 تا 8 استفاده می‌شود. A برای خودروهای بنزینی، B برای خودروهای دیزلی سبک، C بنزینی و دیزلی و E برای خودروهای دیزلی سنگین قابل استفاده است.

ویسکوزیته شاخص بعدی است. به میزان مقامت مایعات در برابر جاری شدن ویسکوزیته گفته می‌شود. روغت در دو دسته سینگل گرید و مولتی گرید طبقه بندی می‌شود. سینگل گرید فقط مناسب یک شرایط آب‎وهوایی است؛ ولی مولتی گرید مناسب چهار فصل است. برای نشان دادن این شاخص از یک حرف W و دو عدد استفاده می‌شود. عدد سمت چپ W درجه ویسکوزیته در دمای سرد و عدد سمت راست درجه ویسکوزیته در دمای گرم را نشان می‌دهد.

خرید از تهران اویل:

شما می‌توانید انواع روغن موتورها را بهترین کیفیت و ضمانت اصل بودن کالا از سایت تهران اویل با مناسب‌ترین قیمت خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 4 =