گریس نسوز چیست و انواع آن

گریس نسوز-آراد روانکار

ممکن است نام گریس نسوز را شنیده‌ و مایل باشید بدانید چیست و چه کاربردهایی دارد. برای اینکه در مورد آن اطلاعات و قیمت انواع گریس به دست بیاورید با ما همراه باشید تا به طور مفصل آن را موردبحث و بررسی قرار دهیم و با مشخصات و کاربردهای آن آشنا شویم. درصورتی‌که قصد خرید این روغن صنعتی را دارید می‌توانید با مشاوران سایت تهران اویل ارتباط برقرار کنید و محصول موردنظر خود را سفارش دهید و از مزایای آن بهره‌مند شوید.

آشنایی با گریس نسوز

قبل از اینکه به سراغ ویژگی‌ها و کاربرد گریس نسوز برویم، باید با تعریف آن آشنا شویم. منظور از آن یک ماده جامد یا نیمه جامد است که گرانروی فراوان دارد. در واقع این محصول از چند صابون یا نفت ساخته می‌شود. با دقت به این مورد که این محصول از چندین افزودنی مهم تشکیل می‌شود، لذا این قابلیت را پیدا می‌کند در دماها و وضعیت‌های متفاوت بتوان از آن استفاده کرد. با انواع گریس ماشین آشنا شوید.

گریس نسوز چیست؟

منظور از گریس و روغن نسوز ماده‌ای ضروری در صنعت است که کاربرد اساسی آن روان کردن قطعات است. این قطعات برای دستگاه‌های مختلف صنعتی یا ماشین‌آلات قابل‌استفاده هستند. برای تولید کردن گریس که قابلیت نسوز داشته باشد باید به آن مواد خاصی اضافه شود تا این ویژگی را پیدا کند توانایی تحمل گرما و حرارت را داشته باشد.

آشنایی با گریس نسوز-آراد روانکار
انواع گریس‌های نسوز

گریس‌ها بر اساس موارد متفاوتی دسته‌بندی می‌شوند که در زیر به بیان آن‌ها می‌پردازیم:

• بر اساس نوع کاربردی که دارند
• تقسیم‌بندی بر اساس مواد افزودنی
• نوع روغنی که در گریس استفاده می‌شود
• گرید گریس
• تقسیم‌بندی بر اساس حداکثر دمایی که برای عملیات‌های مختلف مجاز است.
• یکی دیگر از تقسیم‌بندی‌ها بر اساس حداقل دمایی بوده که برای عملیات‌های گوناگون مجاز است.

گریس‌های نسوز چه وظایفی دارند؟

• یکی از وظایف گریس نسوز انتقال قدرت روغن هیدرولیک است. از این مواد در محل‌های هیدرولیک به فراوانی استفاده می‌شود. یکی از مصرف‌کننده‌های انتقال در زمینه سیالات، خودروها هستند. از نمونه استفاده‌کننده‌های سیالات در محل‌های هیدرولیک ماشین‌هایی که در زمینه صنعت هستند را می‌توان بیان کرد.
• از دیگر وظایف آن جلوگیری از ضربه‌ها و تنش‌ها است. یکی از مشخص‌ترین این مورد کمک‌فنر ماشین‌های سواری است. همچنین در دنده‌ها نیز این مورد کاربرد دارد. اگر برای دنده از روان‌کننده استفاده شود برای عوض‌کردن آن، راننده حالت بی‌صدا و آرام را تجربه خواهد کرد.
• جابه‌جایی مواد آلوده‌کننده از دیگر خصوصیات این روغن‌های نسوز است. این مورد یکی از وظایف اصلی در موتورهای احتراقی مدرن است. یکی از خصوصیات مهم این مواد پاک‌کردن و حرکت‌دادن مواد جامد بین سطوح مختلف در یاتاقان‌ها است. این کار از ضروری‌ترین کارها در صنعت ماشین‌سازی است.
• از دیگر کاربرد گریس‌ها آب‌بندی است. برای بخش‌های متحرک از آب‌بندی استفاده می‌کنند. از گریس‌ها در محلی استفاده می‌شود که از اشکال عدم روان بودن برخوردار هستند. از دیگر خصوصیات منحصربه‌فرد گریس‌ها جلوگیری از ورود آلودگی است.
ضرورت استفاده از گریس نسوز
روان‌کننده برای تجهیزات صنعتی استفاده‌های حیاتی دارند. همچنین آن‌ها کاربردهای گسترده‌ای دارند. از جمله ضرورت‌های استفاده از آن‌ها محافظت در برابر سایش و انتقال آلاینده‌ها به فیلترها یا دفع گرما را می‌توان بیان کرد. اکثر روان‌کننده‌ها دارای شرایط خاصی هستند که امکان دارد قابل اشتعال شوند. مثل وقتی که شعله و جرقه رخ می‌دهد؛ بنابراین در استفاده از روان‌کننده‌ها باید شرایط محیطی را کنترل کرد. از روان‌کننده‌ها باید به طور مناسب با درنظرگرفتن کاهش خطرات استفاده شود. در اینجاست که استفاده از گریس نسوز ضرورت پیدا می‌کند.

انواع گریس‌های نسوز-آراد روانکار
چه محیط‌هایی به روان‌کننده‌های مقاوم به آتش نیاز دارند؟

زمانی که از تجهیزات روغن‌کاری‌شده استفاده می‌شود باید همیشه اشتعال را در نظر بگیرید. اما زمانی که از گریس‌های نسوز استفاده می‌کنید اشتعال در این مورد بسیار ضعیف است. اما اگر در نزدیک آن‌ها یک منبع اشتعال موجود باشد خطر آتش‌سوزی بیشتر است.
زمانی که از روان‌کننده‌ تحت‌فشار استفاده می‌شود، مثل خطوط هیدرولیک، خطر نشتی‌های کوچک بیشتر است و اسپری ریز روان‌کننده در هوا موجود است. این نشت‌ها می‌توانند نتیجه خرابی در قطعه‌هایی مثل اتصالات، شیلنگ‌های فرسوده و مهروموم باشد. مخصوصاً اگر سیستم‌ها، اخیرا تحت سرویس قرار گرفته یا برای طولانی‌مدت خدمت ارائه داده‌ باشند.
زمانی که نشتی اتفاق می‌افتد و مایع دچار پاشیدگی می‌شود، سیستم در مقابل خطرات مربوط به آتش‌سوزی مستعدتر می‌شود. زمانی که این سیستم‌های تحت‌فشار در محلی باشند که شعله‌های آتش باز یا در نزدیکی تجهیزاتی که در دمای بالا کار می‌کنند باشند (مثل کارخانه‌های فولاد، خشک‌کن‌ها یا اجاق‌ها)، می‌تواند منجر به فاجعه آتش‌سوزی شود.

مفهوم روغن‌پایه در ساخت گریس نسوز چیست؟

خیلی از افراد دوست دارند بدانند چند درصد از گریس نسوز را روغن‌پایه تشکیل می‌دهد. باتوجه‌به تحقیقات 90 درصد وزن گریس را روغن‌پایه تشکیل می‌دهد. اگر بخواهید بدانید این روغن‌ها شامل چه چیزی است باید بدانید که شامل روغن صنعتی یا معدنی هستند. از هرکدام از این روغن‌ها در زمان‌های خاص استفاده می‌شود. در زمان‌هایی که نیازمند این هستیم دما پایدار باشد و در زمان‌های معمولی و وقتی نیاز به دمای کم داریم، از روغن‌ها با خواص معدنی استفاده می‌کنند.

گریس نسوز زرد- آراد روانکار
نتیجه‌گیری

در این مقاله به بررسی روغن نسوز پرداختیم. منظور از گریس نسوز ماده‌ای ضروری در صنعت است که یکی از موارد اساسی استفاده آن روان کردن قطعات است. سپس ویژگی‌های آن را بررسی کردیم و کاربردهایی که آن دارد را مدنظر قرار دادیم. همچنین به بررسی انواع گریس پرداختیم.
از ضرورت‌های استفاده از روان‌کننده‌ها در تجهیزات صنعتی است. 90 درصد وزن گریس تشکیل شده از روغن‌پایه است. از ویژگی چشمگیر گریس خاصیت گرانروی آن است. از وظایف گریس نسوز می‌توان به انتقال قدرت هیدرولیک، جلوگیری از ضربه‌ها و تنش‌ها، جابه‌جایی مواد آلوده‌کننده و آب‌بندی اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 3 =